Halloweenkostym - om man ändå vore katt

10:47:02 2014-10-30
 
 

Lite pynt

17:45:00 2014-10-23
Jag tyckte det var dags nu. Det är ju mindre än två månader kvar till jul!

Höstfavoriter från H&M

13:06:29 2014-10-23
Detta är ju allt man behöver för att överleva hösten, right?
Detta plus capen så är jag redo. 
Nä, jag överlever nog ändå. men, för mig är det sånt här som är det bästa att tillföra garderoben på hösten. En ny väska - det får en att känna sig ordentlig och organiserad, har fått mer och mer crush på ''stela'' väskor. Fint under - även om underkläderna inte syns så värst mycket är de viktiga för en själv, Dessutom är det faktiskt snyggt när lite svart spets sticker fram. Sist men absolut inte minst - overknee heels - åh herre min satan, behöver jag ens förklara? Bara titta på dem!
Puss

Kamelcape

12:57:26 2014-10-23
Denna cape har jag varit ute efter sedan jag såg den på en reklamsida i en tidning. Egentligen har jag velat ha en kortärmad kappa sen jag började kolla på gossip girl pinsamt nog. Sedan jag såg reklamsidan har jag i allafall uppdaterat H&Ms hemsida varje dag i hopp om att den kommit in. Idag har den gjort det och jag beställde den direkt! Själva köpet var inte impuls eftersom att jag länge tänkt att jag ska köpa den så fort den kommer men när jag väl såg den på hemsidan gick det fort som fan då jag var hemskt rädd att den skulle ta slut.
Haha denna värld vi lever i. Lite pinsamt. Men samtidigt. Vafan. Whatever makes you happy. Puss

Frull och analysarbete

11:24:38 2014-10-23
 
För tillfället Cristobal Balenciaga. Mycket intressant!

Fri som en fågel

19:05:00 2014-10-20
 
Här sitter jag och ler med en cola på en helt vanlig måndag och man kan ju undra varför? Jo för att det hemskaste grupparbetet någonsin är över och för att nästa projekt, som också är i grupp, nu även är uppdelat. Så nu är det enda jag som behöver stå för det jag gjort, jag behöver inte stå delaktig i något som någon annan gjort precis som andra inte behöver stå delaktig i det jag gjort. Det bästa är att jag kan portionera ut min tid och arbeta när jag vill och kan, vilket får mig att känna mig fri som en fågel med massa energi och lust att arbeta. Det som ska göras är en analys på 100 ord per designer/konstnär av totalt 10 st  tillhörande teckningar till hälften av dem. I denna uppgift får jag möjlighet att för första gången använda min sketching tablet till en skoluppgift när teckningarna ska göras!

Inspo-bok

17:21:00 2014-10-19
Har påbörjat min bok. Min slit-och-släng bok, där jag samlar allt som är fint, fult och mittemellan. 

Craving - long flared pants

14:51:54 2014-10-19
Åh jisses. Min stora kärlek till dessa helvida oversizeade sladderbyxor börjar övergå till förälskelse i en tajtare leggingsvariant som påminner mig om nittiotalets jazzbyxa med en sen 60-tals influens. De måste vara långa ända ned till marken och täcka skorna. Är nästan påväg till skolan för att sy mig ett par nu.

Skyddsänglar

11:32:00 2014-10-19
Har funderat över dessa motiv länge. Jag hade sådana tavlor när jag var liten och om jag minns rätt hade jag även en julkalender med liknande motiv. Imorse googlade jag lite och de var inte alls svåra att hitta, som jag trodde. Tyvärr har jag inte fått reda på vem som är konstnären. Bilderna finns blandannat som posters på fyndiq haha, lättinlgängligare än så kan det ju knappt vara. Dessa är dock mina egenutskrivna verisioner än så länge. Förhoppningsvis finns de gamla tavlorna kvar någonstans på vinden i huset.

Designmetodik med kroppen som begränsning

11:22:03 2014-10-19
Detta är från en uppgift vi fick av Clemens för några veckor sedan. Uppgiften var att göra bäraren medveten om sin kropp. Vi skulle översätta dessa exepriment på olika sätt, bland annat i stor skala. Det var en bra men otydlig uppgift. Nu i efterhand är det tydligt, men då var det extremt förvirrande. Ungefär så har alla uppgifter vi fått varit, så det är bara att vänja sig och känna tillit till att tydligheten kommer efteråt. Det viktigaste är att inte vara rädd för att göra fel.

Alexander Wang x H&M - Mina favoriter

10:49:00 2014-10-19
Herre min skapare vad jag ser fram emot detta. 
 
 

Om man ändå vore symmetrisk

23:31:00 2014-10-18

Stuffs

22:53:00 2014-10-18
 
Småsaker som lyser upp. Hittade äntligen A5 böcker med rygg och blanka sidor att ha som skissböcker. Framsidorna behöver piffas lite men sjukt bra modell och hyfsat bra pris, även lagom storlek per projekt. Många skissböcker har över 100 ark (och kostar skjortan) så då får jag alltid dåligt samvete lämna halva boken orörd då tiden tar slut och nästa projekt börjar. Dessa finns på Clas Ohlsson för 29kr/st.

NTS - Lök

22:38:00 2014-10-18
Japp, det är lökigt men jag tycker ändå om denna bild. Den är så tydlig. Det är så viktigt att lyssna på dig själv och din kropp, göra det man vill och få det att räknas, hur litet det än är. Värdera det som gör dig glad och ger energi. Våga göra saker på ditt sätt och var stolt över det. Sluta skämmas, känna dig skyldig och gömma dig. Det är inte egoistiskt att ditt eget liv kretsar kring dig. Först när du insett det kan du börja ge till andra, och då sker det automatiskt.

Cool katt

14:44:15 2014-10-14
 
Min nya laptopsleeve. Från ebay. 77 kr. Kap.
 

PINK HAIR DONT CARE

22:19:26 2014-10-06
 
Sån lögn, klart jag bryr mig... Mitt hår har fått en lite lekfullare ton! Jag gillar färgen men den är lite svår att matcha eftersom att den är så olik i olika ljus. Färgen är gjord med nutri color creme pink fondant som är utblandad med massa balsam. Det bästa/sämsta är att den inte sitter mer än tre tvättar. Bra grej om man vill testa lite försiktigt, vilket var vad jag ville. Är inte säker på om jag ska fylla på färgbalsam nästa tvätt eller låta färgen försvinna. Vad tycks?

UNDER THE GUNN

22:18:19 2014-10-06
Av en slump insåg jag att denna nya serie började idag. Jag skulle kolla vad som var på tv och såg Tim Gunn. Det var kl 19, varför? Tur att jag var hemma. 
 
Det verkar vara lite som x-factor variant av project runway. Det är nya designers men även gamla project runway-deltagare som blir de nya deltagarnas handledare. Har verkligen saknat något sånt här att titta på, så jag har höga förhoppningar på detta, Tim Gunn, gör mig inte besviken!

Mycket har hänt sen sist

21:40:00 2014-10-06
 
Jag har flyttat till min första egna lägenhet. Räknar inte internatet på modeakademin för där tog de hand om oss som barn. Nu bor jag i Borås och har precis påbörjat min drömutbildning. Allt är fantastiskt och det borde kännas bättre än det gör. Den första månaden i skolan har varit... sådär. Jag har haft så höga förhoppningar och varit så förväntansfull och hittills har skolan inte vägt upp till mina förväntningar. Vi har haft en kurs som heter designmetodik - den innehöll inte något av det jag hade hoppats på. Jag har fått bra kunskap som är viktig att ha i framtiden men det kliar fortfarande i fingrarna och jag vill bara få börja arbeta praktiskt. 

Jag har även varit sjuk i mer än tre veckor nu och det gjorde mig även lite less eftersom att jag inte hade någon kraft till någonting. Jag börjar känna mig friskare, trots daglig huvudvärk börjar jag äntligen få min kraft tillbaka och även min positivitet. 
 
I helgen var jag och vilade upp mig i stugan på kusten och idag började vi en ny kurs i skolan, designmetodiken är avslutad och jag är fruktansvärt glad över detta faktum. Så nu är det nya tag. Den nya kursen kommer förmodligen inte vara den kreativaste heller - estetisk teori, historia och samtid. Klädhistoria har aldrig varit en favorit, historia öht har aldrig varit säskilt intressant enligt mig, men - vi har fått i uppgift att rekonstruera ett historiskt plagg, med Kumi Kawaji som gästlärare, som är supercool, och vilket även betyder att vi äntligen kommer få sy - som jag är superglad för!

Jag är tillbaka!

20:22:53 2014-10-06
Jag är tillbaka på hopeisdivine. Jag har haft så många bloggar men alltid trivts bäst på denna. Så jag tänkte hoppa tillbaka hit. Funderar dock på att byta namn på den, men jag vet inte om det är möjligt. Vill att den ska heta cloue som min andra blogg heter. Någon som vet om det är möjligt?
 
Det har hänt mycket sen jag lämnade bloggen och tanken är att jag ska göra en liten quick update. Stay tuned!